ÄNGOMDREVETS PLANERADE VALPKULLAR.

(endast till jägare)
 

Intresseanmälan av din nya jakttaxvalp kan lämnas på tel.nr.070-5105756 eller mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Parning har nu skett mellan Ängomdrevets Hunters Spirit IRIS och hanen Kustfyrens SOLO. Valparna beräknas födas 25 augusti och då är de leveransklara 24 oktober 2020. Parning har också skett mellan Råtassen´s PIA och hanen Rondodrevets SAKO. Valparna föds 19 september och då är de leveransklara 14 november 2020. Parning planeras efter Ängomdrevets HuntersForce EDNA LADY med en hane som presenteras senare...Den kullen beräknas vara leveransklar februari-mars 2021. Den utvalda hanen  presenteras senare.....

Undan SE42359/2014 Råtassen´s PIA  Blodslinje WILD  parning genomförd 18 o 19 juli 2020. 

Pia är Svensk viltspårchampion och Nordisk jaktdrevchampion. Hon har under en och samma höst,(2016), meriterat sig under 5 jaktprov i Sverige, Finland och Norge till nordisk jaktdrevchampion. Pia har även CK och cert på utställning. Hon har 7 raka drevettor för närvarande. Detta är en taxtik som är mycket socialt och mentalt stabil. Mycket lydig och formbar i sättet. Mycket strävt och viltfärgat hårlag. Pia är ögonlyst 2016-10-08 u.a. Hon väger ca. 8,7 kg. Hon har parats med nedanstående högt meriterade hane som presenteras nedan senare. Inavelsgraden är  0,0%. Denna planerade kull kommer att namnsättas till "Ängomdrevets Wild Mystery".

 

Efter SE15018/2015 Rondodrevets SAKO

Sako är Svensk viltspårchampion, Svensk drevchampion och Svensk utställningschampion med ett flertal BIR-titlar. Han har också genomgått Svenska Kennelklubbens BPH-test (beteende-och personlighetstest) med mycket gott resultat. Han är ögonlyst 2017-11-02 u.a. Han väger ca. 10 kg och är mörkt viltfärgad i sitt sträva hårlag. En hane med maskulint uttryck men med en tillgiven och lydig personlighet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 

Undan SE45996/2016 Ängomdrevets HuntersForce EDNA LADY  Blodslinje Hunters

Edna är svensk viltspårchampion samt svensk jaktdrevchampion. Hon har dessutom 2 CERT på utställning och förväntas under våren 2020 bli svensk utställningschampion. En mycket lydig tik med mycket sociala egenskaper. Under jakt är hennes främsta egenskaper, hörbarheten, hastigheten och återgång/inkallningslydnaden. Fantastiska hållbara tassar, ett mycket strävt, nästan trimfritt hårlag samt mörkt viltfärgad så ger hon ett härligt uttryck. Hon är ögonlyst 2019-09-21 u.a. och väger ca. 11 kg men bara muskler.  Hon är parad med nedanstående hane som presenteras senare.

Efter

 

 

 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Undan SE29699/2017 Ängomdrevets Hunters Spirit IRIS  Blodslinje Hunters   parning genomförd 26 o 27 juni 2020.

Iris är svensk viltspårchampion, sedan så har hon 1 st. drevetta samt 2 CERT på utställning. Hon kommer med all säkerhet att under våren bli svensk utställningschampion och till hösten sluter hon säcken med ett svenskt drevchampionat. Hennes främsta egenskaper är många, framförallt att hon går i sin mammas fotspår, Ängomdrevets Hunterindisquise ITZA. Det betyder att Iris är en mycket okomplicerad tik som anpassar sig till alla situationer utan att klaga. I jakten så är hon oerhört pålitlig med att hitta drevdjur som hon sedan driver länge med sin fantastiska fysik. Tvärsäkra återgångar och när hon är trött så bryter hon drevet vid inkallning. Mycket strävt viltfärgat hårlag, tassar som håller oavsett väder samt ihärdigheten gör henne till en framgångsrik jakthund. Hon är ögonlyst 2019-09-21 u.a. och väger ca. 9,5 kg. Hon är parad med nedanstående hane och detta är en mycket spännande kombination med förväntan till exteriört fina valpar med god jaktnos.

Efter SE28562/2013 Kustfyrens Solo

Solo är en mycket trevlig hane med goda meriter. Han är norsk och svensk utställningschampion, svensk drevchampion samt svensk viltspårchampion. 2015 utsågs han till årets hund i Skaraborgs Taxklubb. Han har erhållit svenska kennelklubbens avelspris samt taxklubbens bruksavelspris i silver förra året. Otroligt mjuk och trevligt temperament med hög social närvaro. Solo är mörkt viltfärgad med strävt hårlag och väger ca. 10,5 kg. Han är ögonlyst 2016-04-05 u.a.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Joomla templates by a4joomla